Green unit

Werkplek

Werkplek

1308

 

 

Office Werkplek

Het ontwerp van dit variant is voornamelijk gebaseerd op het verrichten van werkzaamheden door één persoon die een aantal dagen thuis werkt. Hierbij is er uitgegaan van een standaard achtertuin die als referentie geldt voor de context.

Voor het totaalontwerp is een zeecontainermaat van 6058 x 2438 x 2896 (mm) aangehouden. Wanneer er naar de inpassing van de Basic Greenunit in de achtertuin wordt gekeken is er op te merken dat de Basic Greenunit niet alleen bestemd is als een werkruimte. Buiten dat om, moet de Basic Greenunit een inpassing in de achtertuin hebben als meubel. Hierbij dient de Basic het ruimtelijke gevoel wat men in zijn achtertuin heeft zo min mogelijk te belemmeren, terwijl het een groot gedeelte van de tuin inneemt.

De Basic Greenunit is bij het ontwerpen van binnen bekeken als werkplek en van buiten bekeken als een onderdeel van de tuin. Bij de Basic is de hoek, die gericht is naar de plek waar, meestal, de deur zit in de woning, uit de zeecontainerformaat genomen. Dit geeft niet alleen een ruimtelijker effect aan de tuin maar het vergroot ook de veelzijdigheid in het ontwerp. Door deze wijziging is er namelijk een gevel bijgekomen terwijl de Basic twee dichte gevels heeft. De entree bevindt zich in de extra gevel. Wanneer men uit de deur van de woning stapt kan hij meteen de Green Unit in.main